Ekonomi

Döşemealtı Belediyesi 10 GES Tesisi İle Yılda 2,5 Milyon KWE Üretecek

Yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapan Döşemealtı Belediyesi, Önder Turgay Genç’in talimatıyla 9 mahallede 10 kapalı çarşıda 1330 KWE meclis gücünde güneş enerjisi santrali (GES) üretimi için projelendirme ve onay sürecini başlattı. Daha önce ilçe merkezinde bulunan Bahçeyaka Mahallesi Kapalı Çarşı’ya 760 KWE’lik GES tesisi kuran Döşemealtı Belediyesi, yılda ortalama 1,2 milyon KWE elektrik üretiyor.

Çevre dostu proje sayesinde park ve bahçelerin, hizmet binalarının ve diğer kullanım alanlarının elektrik ihtiyacının yüzde 50’sini tek bir güneş enerjisi santralinden karşılayan Döşemealtı Belediyesi, 10 GES ile yıllık 2.5 milyon KWE ihtiyacını karşılamakla kalmıyor. kuracağı tesislerin yanı sıra artan elektriği de satarak belediye bütçesine katkıda bulunuyor. sağlayacak.

9 MAHALLEDE TAMAMLANAN İŞLER

Bademağacı, Dağbeli, Kovanlık, Mescitli, Karataş, Ilıca-1, Ilıca-2, Çığlık, Yukarıkaraman ve Kömürcüler Mahalleleri Kapalı Pazar yerlerinde toplam 1330 KWE gücünde GES üretimi için fizibilite çalışmalarını tamamlayan ekipler, Döşemealtı Belediyesi, projelendirme ve onay süreçlerini başlattı. Projenin hayata geçmesinin ardından elektriğe ödeme yapmayacak Döşemealtı Belediyesi, bu tesisler sayesinde yaklaşık 6 milyon TL’lik elektrik faturasından kurtulacak, yapacağı satıştan da parayı kasaya yatıracak. yaklaşık 2 milyon TL.

AVRUPA STANDARTLARINDA ŞEHİR OLUN

Döşemealtı Belediyesi’nin hayata geçirdiği projelerle yeni bir çekim merkezi haline geldi. Avrupa standartlarında bir görünüm kazanmış olan ilçede tarihi ve kültürel değerlerin korunması ile şehircilik bilincinin yer aldığı ilçede hayata geçirilecek GES’ler birçok Avrupa kentinin önüne geçecek. .

TEMİZ ENERJİ

760 KWE güce sahip olan ve 2018 yılından itibaren hizmete giren GES, Bahçeyaka Mahalle Cuma Pazarı’nda tamamlanarak yılda 1.2 milyon KW elektrik üretirken karbon salınımını da engelliyor. Yılda ortalama 650 ton karbon salınımının engellendiği tesis sayesinde yılda 1.500 ağaç dikilmesine eşdeğer emisyonun önüne geçiliyor. Yeni tesislerle yılda 3.500 ağaç dikmekle aynı maliyetle emisyonların önüne geçilecek.

haber-kurtalan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu